Kuidas valida suveks rehve?

Talv ja libe aeg on lõppemas ning talverehvid tuleb välja vahetada suverehvide vastu. Enne talve tuli valida kas lamell- või naastrehvide vahel. Suverehvide valik tundub lihtsam. Kas ikka tegelikult on?

Öeldakse, et autot ja teed seovad vaid 4 labakäe suurust rehvipinda, nii et ka kogenud juhi ja kiire reaktsiooni puhul sõltub suuresti just rehvidest, kas äkkpidurdus lõppeb avariiga või möödapõike piruetiga. Ohutuse seisukohalt on pidurdusvõime tähtsaim rehvi omadus. Hea rehvi puhul on juhitavus parem ning märjaga suudab ka vee rehvi alt ära juhtida.

Rehvide valimisel tuleks võimalusel alati osta uued rehvid. Ei tasu lasta müügimehel omale hea hinnaga kasutatuid rehve pähe määrida. Uute rehvide valimisel soovitame jälgida ja uurida autolehtedes ja internetis ilmuvaid testide tulemusi. Rehvitestid on iga aastaga muutunud järjest täpsemateks ja ülevaatlikumateks ning need loovad kliendile selge pildi.

Soovitame hoolikalt rehvivalik läbi mõelda. Üks kokkuhoiu nippe on osta vähekasutatud ja piisava mustrisügavusega tuntud ja pika ajalooga rehvifirma rehvid, mille kvaliteet on kindel ja garanteeritud. Hind võib sarnaneda mitte nii levinud brändi rehvidega, samas nende võrdluses võivad peale jääda kasutatud tuntud brändi rehvid.

Teine kokkuhoiu nipp on osta tuntud brändide nagu näiteks Pirelli või Michelini tütarettevõtete uued rehvid. Tavaliselt selliseid brände ei pruugi paljud kuulnudki olla, aga nende kaudu võib saada tuntud brändide eelmiste hooaegade väga kvaliteetsed rehvimudelid, mis emafirmal enam pole tootmises, aga on kordades soodsamate hindadega.

Euroopa Auto soovitab rehvide pealt mitte kokku hoida. Turvalisus on oluline. Nii enda kui teiste.

Vanemad postitused
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square