Kuidas karge pakasega auto eest hoolitseda?

Krõbedate miinuskraadide saabumisel on alati paljud autoomanikud hädas oma auto tööle saamisega ning sellega, et auto oleks sõidukõlbulik ja hästi hooldatud. Kui on võimalik, siis tuleks autot hoida soojas garaažis ning enamus mured on sellega pühitud. Kui aga sellist võimalust pole, tuleks järgida järgmisi näpunäiteid.

  • Lase kontrollida oma akut ning vajadusel soeta uus aku. Akudel on kindel eluiga ja ühel hetkel nad külmaga enam autot käivita ei suuda.

  • Auto esiklaas kata selleks sobiva katte või lihtsalt tavalise riidega. Sellega väldid seda, et peaksid enne autoga sõitma hakkamist, auto esiklaasi jääst puhastama.

  • Tõmba uksetihendid silikooniga üle. Silikoon tõrjub niiskust ja hoiab tihendid pehmete ja elastsetena, muidu võivad uksed kinni jäätuda.

  • Täida klaasipesuvedeliku anum talvise pesuvahendiga ja soovitavalt -40 kraadise vedelikuga. Enamasti arvatakse et -20 kraadine vedelik on sobiv. See tõesti ei külmu 15 külmakraadiga ära, aga sõidu ajal seda aknale lastes külmub see tänu tuulekülmale kiirelt ning nähtavus halveneb hetkega.

  • Ära lase kütusepaaki liiga tühjaks saada, välistamaks võimalust, et paaki tekkinud vesi võiks sattuda kütusesüsteemi ja seal külmuda. Samuti on soovitav juba enne külmade saabumist vahetada kütusefilter, kuna seal võib olla kondensvett.

Alternatiiv meie poolt pakutule on soetada endale akulaadija, paksud kindad ning ühistranspordipilet.

Mugavat liiklemist soovib Euroopa Auto.

Vanemad postitused
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square