Kuidas käituda liiklusõnnetuse korral?

Liiklusõnnetused on paratamatud ja õnnetusi juhtub igapäevaselt. Kui aga õnnetus juhtub, ei teata enamasti, kuidas käituda. Selleks oleme koostanud alljärgnevad punktid, mis tuleks meelde jätta, et juhtunud olukorda kiiremini ja lihtsamalt lahendada.

• Avariijärgselt on oluline auto nähtavaks muuta. Pane tööle ohutuled ja piiratud nähtavusega kohas kasuta ka ohukolmnurka.

• Helista 112, kui õnnetuses on kannatanuid. Vajadusel anna esmaabi.

• Enne õnnetuspaigalt lahkumist tuleb fikseerida õnnetuse põhjustaja ja kannataja. Selleks on väga mugav kasutada kindlustusfirmade poolt koostatud blanketti, mida saab kindlustusfirmade esindustest. Soovitatav oleks selline blankett endale autosse varuda. Kui kokkulepet õnnetuse põhjustaja osas ei saavutata, tuleb kohale kutsuda politsei.

• Kahju põhjustaja peab viie päeva jooksul teatama õnnetusest oma kindlustusseltsi.

• Kannatanu peab esimesel võimalusel teatama liiklusõnnetusest liikluskindlustusega tegelevasse kindlustusseltsi. Soovitavalt kahju põhjustaja kindlustusseltsi, et kiirendada kahjuhüvitamise protsessi.

Kuigi õnnetus ei hüüa tulles, soovitab Euroopa auto meeskond sõita ettevaatlikult ning täita liikluseeskirju, et jõuaksime kõik turvaliselt koju

Vanemad postitused
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square