Miks ei ole mõistlik osta uut autot Eesti esindusest?

Autot välja vahetama asudes peaks kõigepealt endalt küsima, kas tingimata on vaja osta uut autot. Uus auto Eesti esindusest on kindlasti kallim ja auto väärtus langeb hetkega umbes viisteist protsenti, kui sõita sellega pärast ostu esindusest välja. Hinnalangus on autopidamise suurim kuluartikkel. Euroopa Auto soovitus uue sõiduki soetamisel on hoolikalt valitud auto vanus ja läbisõit, mis suuremas osas määravad auto hinna.

Ostes teise ringi sõiduki, hoiad raha kokku

Kõige mõistlikum valik oleks meie arust osta 1-3 aastat kasutuses olnud auto, mille erinevus uue autoga võib tegelikult olla vaid läbisõidunäidik. Auto hind kukub kõige rohkem esimesel ja teisel aastal, aga kasutusmugavus säilib ka pärast seda. Rääkides garantiist ja auto väärtusest, siis tavaliselt kestab nii uuel autol garantii 3-5 aastat ja garantii jätkub ka uuel omanikul. Samuti on hooldused tehtud hoolikalt ja õigel ajal, et garantii kestaks.

Kuigi läbisõit on faktor auto väärtuse hindamisel, siis tänapäeval ei maksa osta sõidukit puhtalt läbisõidu järgi, sest olulisem on see, kuidas autot hoitud ja hooldatud on. Autoveermiku korrasolek sõltub ka sellest, kus sellega sõidetud on. Näiteks paar aastat vana auto, millega on sõidetud mööda Hollandi või Belgia suurepärases korras kiirteid. Sõiduki läbisõit võib olla 150 tuhat ja hind tänu sellele kukkunud umbes 50% võrreldes uue autoga. Õigesti hooldatud auto ei pruugi erineda uuest ja nii mootor kui ka veermik on tipp-topp korras. Lisaks ei kaota selline auto enam nii kiiresti väärtust, sest mudel on uus ja väljalaske aasta passis vaid paar aastat vana.

Valides mõned aastad kasutuses olnud auto, saate tõenäoliselt soetada ka parema varustuse ja võimsama mootoriga masina. Sama hinnaga võite isegi muretseda klass kõrgema sõiduvahendi.

Soovitame seega hoolikalt läbi mõelda, mis on tegelikult auto ostu kriteeriumite juures teile oluline. Kui selleks on kindlustunne ja sõidumugavus, siis need saab ka 30-40% odavamalt ostes paar-kolm aastat kasutuses olnud auto, aga siiski mõistliku läbisõiduga ja kehtiva garantiiga, mis annab kindluse sõiduki suurepärasest tehnilisest korrasolekust.

Aitame teid valiku tegemisel ja anname ostu tegemisel nõu. Võtke julgelt ühendust.

Vanemad postitused
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square